Nieuws

Jury rapport 2024

 
 
Drie genomineerden en een eervolle vermelding
 
Anastasia Dukhanina
De jury is onder de indruk van het schilderij wat het reuzenrad als onderwerp heeft. Een prachtig werk in zijn verfbehandeling en uitsnede van het onderwerp. Deze schilder is heel contentieus in haar aanpak van al haar onderwerpen: bloemen, reuzenrad of zeilbootjes op het strand. De werken zijn schoon van kleur. Ze heeft een stoere penseelvoering en is niet bang om dit handschrift tot onderwerp te maken.
 
Natalia Andreeva
Deze schilder maakt van schijnbaar alledaagse onderwerpen prachtige beelden. Voorbeelden daarvan zijn haar twee beelden van de Hoofdstraat. Aan de ene kant de kop van de hoofdstraat en aan de andere kant de punt. Ze kijkt heel nauwgezet maar in haar uitwerking lijkt het resultaat ogenschijnlijk rommelig. Alles heeft een doel in haar schilderij. Haar werken zijn speels en vrij. Ze maakt datgene wat ze belangrijk vindt nog belangrijker. In haar werken is er sprake van een prachtige compositie. Een voorbeeld hiervan is het werk Noordduinen met vegetatie op de voorgrond en Noordwijk dromerig aanwezig in de achtergrond.
 
Anna Maria Vargiu
De jury is onder de indruk van deze schilder met prachtige werken. Haar werken zijn de resultaten van een vakkundige schilder die stoer en eigenzinnig haar schilderijen materie geeft. Mooie verfbehandeling en daarnaast lyrisch en fijnzinnig in haar penseelvoering.
Het blijft en is altijd verfbij haar. Je mag zien dat er geverfd is. Heel consistent werk. Ingehouden en Intens van kleur.
 
 
Karin Voogd
Deze schilder heeft een lyrische penseelvoering maar is daarnaast ook stoer bezig en heeft een eigenzinnig eigen handschrift.
Haar kwaliteit zit ook in haar directheid. Soms onnavolgbaar maar zeker intrigerend. Coloristisch en vitaal werk.

Donderdag 6 juni 2024

Op 10 juni opent een kleine tentoonstelling van schilderijen die de afgelopen jaren gemaakt zijn in Noordwijk. Het is een keuze van het VVV Noordwijk uit de collectie van het Schilderfestival.
Locatie is de winkel van VVV Noordwijk aan de kop van de Hoofdstraat 129 tegenover de Visserskapel.
Er wordt werk getoond van Robin Akkerman, Dorien van Diemen, Janko Goetlicher, Joeri Lefevre, Jurgen Leippert, Anna Pavlova, Antonin Passemard, Kees Putman, Marcelle Schoenmaker en Corinna Weiner.
Na afloop van het festival vindt er aansluitend een verkooptentoonstelling plaats, opnieuw in de winkel van de VVV.



Dinsdag 9 april 2024.

Tijdens het Schilderfestival 2024 organiseren we een gratis workshop voor amateurs. De workshop is op vrijdag 21 juni. Hij begint om 10.30 en is rond 13.00 afgelopen. De workshop is op het strand naast de festival tent afrit 5 en 6 Astridboulevard te Noordwijk. Natuurlijk dient u zelf te zorgen voor al het schilder materiaal. De workshop wordt gegeven door Jurriaan van Hall. Het thema van het festival is kleur en dit is ook het thema van de workshop. Graag van te voren opgeven: 

info@schilderfestival.nl

 

Maandag 8 april 2024.

Noordwijk – In aanvang naar het Schilderfestival in Noordwijk wordt er ook voor amateurschilders of liefhebbers van schilderkunst een dag georganiseerd. Jurriaan van Hall geeft op vrijdag 21 juni een workshop met als thema ‘kleur’. Dezelfde groep kan ’s middags deelnemen aan een workshop over materiaalgebruik.

– Jurriaan van Hall begint om 10:30

– Thalens Techniek begint om 14:00

De 40 (inter)nationale professionele schilders die deelnemen aan het festival, hebben nog niet allemaal een onderdak. Daarom is de organisatie op zoek naar mensen die tijdens het Schilderfestival een kunstenaar een slaapplaats kunnen bieden.

Aanmelden voor de schilderworkshops of voor het aanbieden van een slaapplek voor een kunstenaar, stuur dan een e-mail naar info@schilderfestival.nl of mail@liaflijbers.nl.

Astrid Boulevard, strandafgang 5 en 6